In 7 stappen naar nieuwbouw: Stap 5

06 oktober 2017

Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van je nieuwbouwwoning? De NVM heeft de 7 stappen voor je op een rij gezet. De komende week zullen wij je voor de stappen van de NVM heen helpen.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Met vaak niet meer dan een bouwtekening of artist impression, maakt u een belangrijke keuze voor de komende jaren. Juist dan is het fijn als u weet dat de NVM Nieuwbouwmakelaar bij wie u uw droomwoning hebt gevonden, kennis van zaken heeft. Dat daar de specialisten zitten die alles weten over nieuwbouw en wat daar van begin tot eind bij komt kijken.

Een nieuwbouwwoning koopt u in zeven stappen. Uw NVM-aankoopmakelaar ondersteunt u daarbij tijdens alle fases van het nieuwbouwproject, zodat u met een gerust gevoel de oplevering van uw droomhuis kunt accepteren.

Stap 1: Inschrijving en Toewijzing
Stap 2: Bouwtekeningen/bouwbestek
Stap 3: Koop- en aannemingsovereenkomst
Stap 4: Uw nieuwbouwhuis financieren
Hierover schreven wij eerder al. Lees het terug bij nieuws

Stap 5: De bouw
Tijdens de bouw geeft de makelaar gerichte tips en concreet advies over zaken waar je aan kunt of moet denken tijdens het bouwtraject. Een goed voorbeeld daarvan zijn de ‘meerwerktips’. Sommige extra aanpassingen zijn bijvoorbeeld volledig waardevermeerderend voor uw woning, terwijl andere vooral meer gemak opleveren en beperkt waardevermeerderend zijn.

Stap 6: De oplevering
Stap 7: Afhandeling bij de notaris

Binnenkort meer over de stappen.
Bron: nvm.nl